Ugnsbakad lax och spetskål


En snabb och lätt rätt med få ingredienser som går klart i ugnen. Servera med gräslöksröra.



Ingredienser:
1 mindre spetskålshuvud
2 bitar lax (à 140 g)
Rapsolja
2 dl kesella 0,3 fetthalt
1/2 dl gräslök
Skal från 1/2 citron
Citronsaft

Krydda med:
Flingsalt
Citronpeppar
Svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Dela spetskålen i 4 lika stora klyftor.
Placera kål och lax på plåt med bakplåtspapper.
Ringla över lite olja på spetskålen och strö över flingsalt.
Krydda laxen med salt och citronpeppar.
Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Placera sedan plåten högst upp i ugnen i några minuter så att kålen får färg.
Medan plåten är i ugnen gör röran:
Rör ihop kesella med fint hackad gräslök, rivet citronskal och smaka sedan av med citronsaft, svartpeppar och salt.
När allt är klart klipp gräslök över lax och kål och servera med röran.

Kommentarer