Äppelbröd

Jag har bakat filmjölksbröd med äpple och provsmakaren sa att brödet är mustigt och fin.
Här kommer receptet:


Ingredienser:
1 dl blandade nötter
1 dl solrosfrön
0,5 dl linfrö
2 dl havregryn
3 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl special
2 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
4,5 dl yoghurt filmjölk
0,5 dl honung
2 små äpplen

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Grovhacka nötterna och blanda ihop med övriga torra ingredienser.
Tillsätt filmjölk och honung och rör ihop till en jämn smet.
Grovriv äpplena och vänd ner i smeten.
Häll smeten i en smord avlång form, jämna till och strö över solroskärnor.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 1 timme och 15 minuter.
Jag lägger alltid över bakplåtspapper direkt från början men det går också bra att göra det senare om brödet blir för mörkt.
Låt brödet svalna under bakduk på galler.

Kommentarer