Tomatpaj

Tomatpaj med parmesan, oliver och basilika.


Ingredienser:
Pajskal
125 g smör, i mindre bitar
3-3,5 dl dinkelmjöl eller annan mjölsort

Fyllning:
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 dl riven parmesan
1 salladslök, tunt skivad
1 näve basilika, strimlor
Salt
Svartpeppar
3 st tomater, skivade
12 st oliver

Gör så här:
1. Pajskal: Blanda snabbt ihop mjöl och smör, gärna i matberedare.
2. Tryck ut degen i en pajform och nagga med gaffel och låt stå i kylskåpet ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
5. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde och mjölk.
6. Blanda ner parmesan, salladslök och basilika och smaka av med salt och peppar.
7. Häll smeten i pajskalet, garnera med tomater och oliver.
8. Grädda i ugnen i ca 30 min, eller tills pajen fått fin färg och har "stannat" till sig.

Kommentarer