Zucchinibiffar

Något av det godaste jag vet, när vi är i vårt kära Grekland, är kolokithokeftedes eller zucchinibiffar. Vi har ätit dessa många gånger i olika former, smaker, med olika tillbehör och här kommer en av min tolkningar. Vi äter de gärna vegetariska, som ikväll med goda tomater som jag mixade ihop lite snabbt med persilja, salt och svartpeppar.


Ingredienser:
250 gram zucchini
Salt
1 gul lök
100 gram fetaost
1 dl färska örter  t.ex mynta, gräslök, dill
2 tsk torkad oregano
4 msk vetemjöl
1 ägg
0,75 dl ströbröd
Salt och svartpeppar

Gör så här:
  1. Grovriv zucchinin, lägg i durkslag och strö över lite salt. Rinn av ca 30 minuter. Krama sedan ur den sista vätskan ur zucchinin.
  2. Finhacka löken och örterna och grovriv fetaosten. Blanda ihop tillsammans med zucchinin och torkad oregano. Pudra över mjöl och tillsätt även ägg och ströbröd. Blanda ihop och känns smeten för lös tillsätt lite mer mjöl. Smaka av med salt och peppar.
  3. Forma till biffar och stek dom gyllenbruna i rikligt med olivolja.



Kommentarer