Brunch och amerikanska pannkakor
Sonen som bott ett läsår i Madrid har flyttat hem och då gräddar vi pannkakor igen. Idag åt vi godbrunch ute i solen och här kommer ett jättebra amerikanskt pannkaksrecept. Jag serverar pannkakorna med skivad banan, valnötter och grekisk honung.
Ingredienser, ca 10 pannkakor:
2,5 dl filmjölk
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1 msk smält smör
Gör så här:
- Vispa ihop filmjölk och ägg i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.
- Vänd ner de torra ingredienserna i filmjölksblandningen och blanda väl med slev. Vispa inte!
- Tillsätt smält smör och blanda.
- Låt stå ca 10 minuter.
- Hetta upp en stekpanna. Klicka ut smeten i lagom amerikansk pannkaksstorlek. Grädda pannkakorna gyllenbruna och servera med t.ex. bär, frukt, sylt, nötter, honung eller lönnsirap. Vad du tycker är gott helt enkelt.
Kommentarer
Skicka en kommentar