Halloumisallad med picklad rödlök

Här kommer ett recept på en fräsch sommarsallad med bl.a. halloumi, picklad rödlök och avokadoröra som är toppen smakmässigt. Halloumi är ett jättebra alternativ om man vill äta vegetariskt som jag gärna gör en eller flera gånger i veckan. Till den här salladen är det gott att servera ett kallt rosévin.


Ingredienser:
2 avokado
0.5 dl matlagningsyoghurt
2 lime
Salt, svartpeppar
4 skivor surdegsbröd
Olivolja
Flingsalt, svartpeppar
1 påse blandad sallad
1 honungsmelon
250 gram Halloumiost
Picklad rödlök, recptet finns här
Flingsalt, svartpeppar, torkad oregano

Gör så här:

  1. Börja med avokadoröran. Dela mogna avokados och gröp ur. Mixa, pressa i 1,5 lime, tillsätt matlagningsyoghurt och blanda ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Skär bort kanterna på brödet och skär i lagom stora bitar till krutonger. Stek brödbitarna gyllenbruna och krydda med salt och svartpeppar. Lägg åt sidan.
  3. Lägg sallad på ett stort fat. Skala melonen, ta bort kärnorna och skiva cm-tjocka skivor. Lägg ut över salladen.
  4. Skiva Halloumiosten och stek skivorna tills de får färg. Placera skivorna över melonbitarna. Pressa över 1 halv lime.
  5. Strö över krutongerna och toppa med picklad lök. 
  6. Ringla över lite god olivolja, strö över torkad oregano, lite flingsalt och några drag med svartpepparkvarnen.
  7. Servera salladen tillsammans med avokadoröran.


Kommentarer