Skolavslutning

"Vilken dag och vilken kväll! 22.10 var det 25 grader här i Utmyrby. Vi har firat att det är sommarlov och har haft en trevlig kväll med far- och morföräldrar på middag. Vi bjöd på sommarbuffé med bl.a. fisk och skaldjur, röror, färskpotatis och jordgubbar. Testade att göra en matjesillröra som blev god och den tänker jag också göra till midsommarkalaset. Gott tillsammans med knäckebröd."

Ingredienser:
1 burk matjesill, 200 gram
1/2 rödlök
1/2 äpple
1 kokt kallt ägg
1 msk finhackad ättiksgurka
1 dl gräddfil
3 msk majonnäs
Peppar
3 msk finhackad dill

Gör så här:
  • Skär sillen i små, fina tärningar. Skala och finhacka löken, äpplet och äggen.
  • Blanda gräddfil och majonnäs, smaka av med peppar. Vänd ner övriga ingredienser.
  • Servera med knäckebröd, gärna gjort på råg.

Kommentarer