Grillad biff med avokadosallad

"Efter gårdagens regn var det härligt att sitta ute och äta dagens middag. Idag har vi testat ett nytt salladsrecept där bl.a. bacon och avokado är ingredienser och passar bra ihop. Jag tyckte inte att det behövdes sås till medan O ville ha och tyckte det var gott."

Ingredienser till 4 personer:

4 biffar à 150 gram

Marinad:
3 msk japansk soja
1 msk flytande honung
1 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk salt

Sallad:
1 paket bacon
4 st avokador
3 msk rostad lök
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ask körsbärstomater
1 påse färdig sallad, blandade sorter

Senapssås:
2 dl crème fraiche, lätt
2 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
0,5 tsk salt

Tillbehör:
Bröd

Gör så här:
  1. Blanda ihop soja, honung, vinäger och peppar. Pensla biffarna med marinaden och låt ligga i rumstemperatur i ca 30 minuter.
  2. Skär baconet i småbitar och knaperstek. Rinn av på hushållspapper.
  3. Gör en dressing på olja, vinäger, salt och peppar.
  4. Skala och kärna ur avokadorna och skär i stora bitar. Lägg i en skål tillsammans med rostad lök och häll över dressingen. Blanda runt. Vänd ner bacon, halverade tomater och sallad. 
  5. Rör ihop ingredienserna till senapssåsen.
  6. Grilla biffarna. Krydda med salt om det behövs.
  7. Servera den nygrillade biffen med sallad, sås och bröd.


Kommentarer