Skaldjurscheesecake

Skaldjurscheesecake och midsommar i skärgård.
Jag hade ju tänkt att toppa med löjrom men den står kvar hemma i kylen men jag tror att det fungerar ändå.
Trevlig midsommar.


Ingredienser:
200 gram rågbröd
75 gram smör
4 st gelatinbald
300 g skalade räkor och kräftstjärtar
1 st röd lök
2 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
Citronpeppar
(Salt)
1 dl hackad dill

Gör så här:
Blanda smält smör och smulat rågbröd. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten.
Ställ kallt ca 15 min
Blötlägg gelatinet ca 10 min.
Finhacka skaldjur och lök.
Blanda skaldjur, lök, gräddfil, creme fraiche och dill.
Smaka av med citronpeppar och eventuellt salt.
Krama ur gelatinet och smält det på svag värme.
Rör ner i skaldjursblandningen.
Häll fyllningen i formen och ställ kallt 3-4 timmar, gärna över natten.
Garnera tårtan med dill och löjrom eller annan rom.

Kommentarer