Saffranskaka

"Jag hade tänkt att vi skulle baka Lussekatter nu i helgen men det blev en saffranskaka istället. Lussekatter har vi alltid bakat tillsammans och det kan vi inte ändra på. Av olika anledningar har inte familjen varit "hel" på hela helgen därför sparar vi bullbaket till en annan dag."

Ingredienser:
200 gram smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
1-1,5 kuvert saffran
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Florsocker

Gör så här:
  • Smält smöret och låt svalna.
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en kakform.
  • Vispa socker och ägg fluffigt. Tillsätt mjölk, smält smör och saffran. Blanda ihop. Sikta ner mjöl och bakpulver.
  • Rör ihop och häll i kakformen. Skjuts in i ugnen i ca 45 minuter eller tills kakan känns torr på brödstickan.
  • Pudra över florsocker när kakan svalnat.

Kommentarer