Renskavssoppa
Kallt och ruggigt har det varit hela dagen och vad är väl godare då än rykande, het soppa. Här är ett recept från Systrarna Eisenmans "Soppor, Bröd & Röror". Första gången jag gör soppan och familjen tyckte den var god förutom sonen som tyckte om allt utom kantarellerna och purjolöken.
1/2 gul lök
1 liten purjolök
150 gram kantareller (Jag använde frysta)
1 paket renskav à 240 g
4 medelstora potatisar
1,5 liter köttbuljong
1 msk soja
3 msk rårörda lingon
Salt & peppar
Skala och hacka löken. Skiva purjolöken. Fräs dem tillsammans i olja eller smör i en kastrull. Ansa kantarellerna och skär de stora i mindre bitar. Tillsätt dem och fräs i ytterligare några minuter. Lägg i renskavet, fryst eller lätt tinat. Sära på bitarna och bryn tills de fått färg.
1/2 gul lök
1 liten purjolök
150 gram kantareller (Jag använde frysta)
1 paket renskav à 240 g
4 medelstora potatisar
1,5 liter köttbuljong
1 msk soja
3 msk rårörda lingon
Salt & peppar
Skala och hacka löken. Skiva purjolöken. Fräs dem tillsammans i olja eller smör i en kastrull. Ansa kantarellerna och skär de stora i mindre bitar. Tillsätt dem och fräs i ytterligare några minuter. Lägg i renskavet, fryst eller lätt tinat. Sära på bitarna och bryn tills de fått färg.
Skala och skär potatisen i tärningar. Lägg dem i kastrullen, häll på buljongen och låt koka på låg värme tills potatisen är mjuk. Tillsätt sedan soja och lingon. Salta och peppra efter smak.
![]() |
Servera soppan rykande het och med gott bröd till! |
Kommentarer
Skicka en kommentar